HVORDAN ØNSKER DU AT OPLEVE?

Nogen gange bliver man først klar over hvad man ikke vil. Når andre bliver et forstørrelsesglas på en adfærd man egentlig ikke bryder sig om – ved sig selv.

Jeg er blevet klar over hvordan jeg ønsker at opleve – først og fremmest gennem mine sanser. At jeg ikke hiver kameraet op med det samme, men prøver at være stille et øjeblik og selv tage det smukke og skønne ind og mærke det. Jeg øver mig i at gemme øjeblikke bare til mig selv – ikke dele dem. Jeg øver mig på at balancere mit ønske om at dele et minde, noget smukt eller sjovt – så det bliver noget der er godt for mig og ikke fordi det var blevet en vane eller en længsel efter at blive set.

Billederne er fra et vandfald på Bali. Selve vandfaldet er en imponerende kaskade af vand, der buldrer ud over kanten på klippen og skaber en kølende strøm til den betragtende.

Desværre var det her fantastiske sted pakket ind i fabrikerede selfie- og insta-muligheder. Jeg blev mere og mere muggen på vej ned ad alle trapperne, i takt med at jeg mødte flere og flere insta-stationer og folk der stod i kø til dem.

Her blev den nye form for turisme, som vores chauffør fortalte om, meget tydelig. Der bliver kigget mere i kameraet end på selve oplevelsen. Han beretter om instagram turisme, hvor han får tilsendt billeder fra Bali af den kommende kunde, der så bestiller en tur til lignede fotomuligheder – med medbragt skiftetøj til de forskellige billeder. Han behøver ikke længere fortælle om balinesisk kultur og hverdagsliv, men har måttet lære sig at tage gode billeder og få folk til at posere lækkert.

Først blev jeg en sur halvgammel dame der synes det var for galt. Men en anden vinkel på det er at Bali bliver mere promoveret af alle de instagram billeder. Det fik turismen tilbage til Bali, da vulkanen Agung sendte truende røgpust op sidste år. Landsbyen ved vandfaldet er blomstret op og har fået flere arbejdspladser.

Og jeg har fået en tydelig reminder på hvordan jeg i virkeligheden ønsker at opleve verden omkring mig.

 Tak for det Insta-babes!

Efterlad en kommentar